Tajemné obrázky: Několik snímků ze svátečních dnů

Paní Martina Urbánková nám zaslala 6 historických fotografií k sérii Tajemné obrázky z historie, které se patrně vztahují k průvodům 1. máje, nebo k jiným svátečním příležitostem, například k předávání čestných uznání některým zasloužilým občanům. Současně se pokusila s paní Hřebcovou identifikovat alespoň některé osoby na snímcích.

Na první fotografii je pravděpodobně první zprava pan Holota zvaný strojník, za ním František Vytisk.

 

Na druhé fotografii jsou zprava pánové Baxa, Holota, Vytisk, pátý je pan Kryvoš.

 

Na dalším snímku je asi Matěj Vytisk, narozený v roce 1840, tedy asi nejstarší osoba ze všech.

 

Další snímky:



 

Je pravděpodobné, že v domácích archivech mnozí máte řadu zajímavých fotografií, které by třeba připomněly, jak se v naší obci žilo, nebo jak vypadal dědeček či pradědeček dnešních dětí, které ho nikdy neviděly. Zajímavý obrázek rádi uveřejníme!

 


O sérii Tajemné obrázky z historie obce

V posledních letech se k nám dostaly mnohé zajímavé fotografie, které dokreslují historii naší obce. Často neznáme ani dobu, kdy byly snímány, ani jejich autory, a dokonce ani osoby na fotografii či místo jejího pořízení. Pro dnešní obyvatele či příbuzné fotografovaných osob však mají zvláštní kouzlo. A protože takových skvostů se jistě objeví celá řada, rozhodli jsme se, že zajímavé snímky postupně představíme i vám a pokusíme se – s vaší pomocí- objasnit okolnosti jejich vzniku.

Zajímají nás především zajímavé situace, zobrazující život obyvatel, ale i terénní a technologické proměny obce. Rodinné snímky bývají méně zajímavé. Takže: Pokusme se odkrýt tajemství života v Nebřežinech pomocí nových či klasických prostředků! Doporučujeme vám vyzkoušet zobrazení Flash verze, která vám umožní zobrazení větší podobizny každé osoby a její jméno (pokud se ji na fotografii podařilo identifikovat).

 

 

Přidejte svůj komentář