Tajemné obrázky: Občané ve svátečním

obcane_ve_svatecnimPrvní historická fotografie z naší série Tajemné obrázky z historie obce. Mnozí zařazovali tento snímek do 40. let minulého století. Pokud ale platí, že 3. osoba zprava vpředu je bývalý starosta pan Josef Kovářík, pak je foto určitě z 30. let (pan Kovářík zemřel v roce 1938). Bylo by zajímavé určit, při jaké příležitosti se tato skupina 30 mužů a 4 žen shromáždila. Nejčastěji byly situací takovéhoto charakteru pohřby, ale těch se obvykle účastnila převaha žen. A někdy je rozluštění docela jednoduché – záleží třeba na náhodě atd. Takže i tento obrázek skrývá své tajemství.

 

obcane_ve_svatecnim_w180f
Flash verze, která obsahuje jména osob na fotografii Původní fotografie

Autoři identifikace: Vladimír Janouškovec, Jiří Svoboda st. 

O sérii Tajemné obrázky z historie obce

V posledních letech se k nám dostaly mnohé zajímavé fotografie, které dokreslují historii naší obce. Často neznáme ani dobu, kdy byly snímány, ani jejich autory, a dokonce ani osoby na fotografii či místo jejího pořízení. Pro dnešní obyvatele či příbuzné fotografovaných osob však mají zvláštní kouzlo. A protože takových skvostů se jistě objeví celá řada, rozhodli jsme se, že zajímavé snímky postupně představíme i vám a pokusíme se – s vaší pomocí- objasnit okolnosti jejich vzniku.

Zajímají nás především zajímavé situace, zobrazující život obyvatel, ale i terénní a technologické proměny obce. Rodinné snímky bývají méně zajímavé. Takže: Pokusme se odkrýt tajemství života v Nebřežinech pomocí nových či klasických prostředků! Doporučujeme vám vyzkoušet zobrazení Flash verze, která vám umožní zobrazení větší podobizny každé osoby a její jméno (pokud se ji na fotografii podařilo identifikovat).

 

 

 

Přidejte svůj komentář