Výběr článků podle ''

Ostrov nebo polostrov na řece Střele

Asi 200 metrů od Nebřezinského mostu proti proudu řeky je ostrůvek uprostřed řeky. Po povodních z roku 2002 byl dlouhou dobu jen poloostrovem, na který se dalo snadno přejít z pravého břehu. V létě to u něj vypadalo doslova jako v pralese.

Rally v Nebřezinech – 2003

im003473Nebřezinami vedla trasa rally, které se v průběhu několika dní zúčastnily vozy mnoha značek i stáří. Vidět jste mohli staré Škody 100, Žiguli, BMW, přes novější Škody Felicie, až po nové Fordy Focus či Subaru Impreza.

Žádný dům nebyl poškozen, o poškození vozů nemáme zprávy. Při skocích aut na Nebřezinském mostě však lítaly jiskry. [Celý článek →]

Jízda historickým vlakem – 2003

im003492Na trase Plzeň-Plasy a zpět jste se 13. září 2003 mohli svézt historickým vlakem. Fotografie z vrchu Panholec jsou bohužel ze zpáteční cesty, takže historická lokomotiva na fotografiích „couvá“.

[Celý článek →]

Povodně roku 2002 v Nebřezinech

im001616Srpnové záplavy se nevyhnuly ani Nebřezinám. Nezpůsobily příliš velké škody, ale voda vymlela koryta Nebřezinského i Kaznějovského potoka a poškodila cestu kolem domků u potoka směrem k Babiné. Podemletí břehů také způsobilo zničení malé betonové lávky u řeky, která vedla přes Kaznějovský potok. [Celý článek →]

Kácení stromů v centru Nebřezin- 2002

V březnu roku 2002 byly pokáceny desítky let staré stromy podél silnice.

Skála s čerty

im003588Vydáte-li se z návsi proti proudu Nebřezinského potoka, objevíte skálu s namalovanými čerty. Poznáte, kolik jich tam je?

 

[Celý článek →]

Pohled na Nebřeziny ze silnice od Obory (jarní období)

Dostane svatý Jan Nepomucký studenou sprchu?

Na návsi v Nebřezinech stojí socha sv. J. Nepomuckého, která v roce 2004 procházela rekonstrukcí. Oprava začala postavením lešení a přikrytím sochy igelitovou plachtou.
Po několika týdnech se nad sochou nashromáždilo množství vody a z pohledu na fotografii se zdá, že stačí jen málo k tomu, aby hvězdičky na svatozáři propíchly igelitovou „střechu“.
Můžete tipovat – dostala sprchu, nebo ne?

Detaily přírody z okolí Nebřezin – fotogalerie 2002-2003

im004983Několik fragmentů z přírody i ze života v Nebřezinech a jejich okolí.

 

 

[Celý článek →]

Nebřeziny a krajina v okolí – fotogalerie 2002

im003633Malá fotogalerie obce a přírody v okolí. Snímky jsou z různých ročních období.

 

 

[Celý článek →]