NOS – Mikuláš – 2012

nos-12-2012-4Začátkem prosince bývají všechny děti hodné ze strachu z Mikuláše a jeho černého doprovodu. I u nás se děti obávaly pekla, avšak přesto se i těšily na tyto bytosti a dárečky, které jim přinesou. Mikulášská nadílka se uskutečnila už v sobotu 1.12.2012, místo obvyklého 5. prosince. Vyhlížení Mikuláše jsme si společně ukrátili u vánočního stromečku, který čekal na náměstí, až ho děti přizdobí, aby se mohl v plné parádě rozsvítit. Mikuláš byl hodný, přinesl s sebou celý košík dobrot, ale přivedl si s sebou i dva hrozivé čerty, aby se podívali, které děti během roku zlobily a které byly hodné. Jelikož letos někde cestou do Nebřezin ztratili anděla, vypadalo to, že děti nebudou mít žádnou oporu a že čerti budou v přesile. Ale nestalo se tak. Kromě sladkostí a ovoce rozdával Mikuláš také svítící čepice a vzhledem k tomu, že dostaly všechny děti stejnou nadílku, zřejmě všechny stejně také zlobily. Nakonec si Mikuláš odvedl zablešené a špinavé čerty, s nepořízenou je poslal zpátky do pekla a děti mohly v klidu řádit a zlobit, protože další strašidla se minimálně do středy neukážou.

Nebřezinské občanské sdružení děkuje Městu Plasy za finanční podporu a Osadnímu výboru za přípravu vánočního stromku na náměstí.

Do lesa za zvířátky vykročíme 15.12.2012 v 15 hodin ze hřiště a od 17 hodin se sejdeme v hospůdce u čaje, abychom ochutnali vánoční cukroví zdejších obyvatel. Přijďte se pochlubit svými sladkými výtvory, NOS Vás zve na čaj a kávu.

Přidejte svůj komentář